Word vriend!
News

PROGRAMMA 41e MiNC 18 september

PROGRAMMA 41e MiNC 18 september

41e MiNC-CAFÉ
Maandagavond 18 september bent u van harte welkom bij het eenenveertigste MiNC-café in de Verkadefabriek. Zoals gebruikelijk brengen Frank Finkers en Rob de Vrind u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu. Ook zal ons nieuwe talent Lise Marie Bom een deel van de presentatie op zich nemen.

TEAM VIRTUe
Michiel Derikx van het Studententeam VIRTUe van de Technische Universiteit in Eindhoven komt vertellen over hun deelname aan de Solar Decathlon in 2018. De Solar Decathlon is een wedstrijd waarbij verschillende studententeams van over de hele wereld tegen elkaar strijden om het meest duurzame gebouw te bouwen. http://teamvirtue.nl/

 

MET ALLE WINDEN MEE
Op 5 september heeft de Bossche Windmolen West (BWW) de vierde windmolen van windpark de Rietvelden aan de Bossche burger gebracht. Met andere woorden, een groot deel van de Bosschenaren, alle Engelenaren en alle mensen uit Bokhoven kunnen mede-eigenaar worden van de windmolen. Dat is iets wat in Nederland op deze manier nog nooit gebeurd is. Milko van Wegberg en Joep Mol lichten dit unieke project kort toe. https://www.bosschewindmolenwest.nl/

 

FLOATING TINY HOMES
De Zuid-Willemsvaart wordt niet meer voor de beroepsvaart gebruikt. De gemeente wil er een waterpark van maken met verschillende functies. Zo ook een woonfunctie. Dit biedt kansen voor unieke maar betaalbare woonlocaties, aan het water, vlakbij de stad. Peter Trago en Eric Verheijen zijn deze uitdaging aangegaan. https://droomstaddenbosch.nl/droom/floating-tiny-homes-op-de-zuid-willemsvaart

EEN SIDDEREND VERHAAL
Eind september verschijnt zijn boek, ‘De siddermens; je eigen lichaam als elektriciteitsgenerator.’ Rijkert Knoppers gaat die avond vertellen wat voor mogelijkheden dit biedt. http://rijkertknoppers.nl/

VEEHOUDERIJ IN BRABANT
Het waren roerige weken voor de Brabantse boeren. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings(D66) heeft de portefeuille Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur. Zij praat ons bij over de laatste stand van zaken. Daarna is er gelegenheid voor vragen uit het publiek. https://noordbrabant.d66.nl/mensen/anne-marie-spierings/

VASTE ONDERDELEN
Rob en Frank brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten; twee mensen houden een pitch op de groentekist. Heeft u zelf een onderwerp dat u bij een volgend MiNC-café in twee minuten tijd graag bij ons onder de aandacht wilt brengen? Meldt u aan op info@minc-denbosch.nl

MUZIEK
Zanger en gitarist Hans Schot met zijn 1 HANS Band geeft een extra dimensie aan muziek en speelt prettig, herkenbaar en stijlvol onder eigen begeleiding. www.een-hans-band.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.