Word vriend!
News

MiNC-Café maandag 17 december

MiNC-Café maandag 17 december

Maandagavond 17 december bent u van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek. MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu. We zijn druk bezig met het programma. Hieronder de onderwerpen van onze vorige MiNC in september.

 

INSECTENPOPULATIES NEMEN SPECTACULAIR AF

U ziet het overal om u heen en het is helemaal in de mode: we plaatsen steeds meer insectenhotels in onze tuinen en bossen om het insecten naar de zin te maken en het aantal insecten te laten groeien. Waarom? Heeft het te maken met de huidige alarmerende afname van allerlei insectensoorten, waaronder bijen? Waardoor wordt die afname eigenlijk veroorzaakt? Wat betekent dat voor de natuur? Voor de mens? Kunnen we het tij keren? Hoe dan? Amateur entomoloog Frans Post weet meer.

WeAreFood: BLIJ MET HET FAMILIEVARKEN

WeAreFood informeert u over het nieuwe boeren en over Brabant als Europese hoofdstad van de gastronomie. Wat is in vredesnaam een ‘familievarken’? Het thema van de maand september is: samen voedsel produceren. Hoe gaat dat nou in zijn werk? Alfred van Mameren vertelt u er alles over.

HERENBOEREN? WIE ZIJN DAT?

De Herenboeren Wilhelminapark. We zagen deze boeren bij MiNC al eens kort op de Groentekist als sprekers. Wie zijn zij? Wat doen ze en wat maakt hen zo bijzonder? Wat willen ze bereiken of veranderen? Sander Boleij weet er alles van.

 

 

 

MEGA WINDMOLENPARK DEN BOSCH / OSS

Veertig windturbines? Zestig? Of misschien zelfs tachtig? Het wordt in ieder geval enorm, het windpark dat er moet komen in de polder tussen Oss en Den Bosch. De uitgestrekte polder tussen Oss en Den Bosch staat een enorme metamorfose te wachten. Moeten we er heel blij mee zijn of juist niet? HAS-docent Perry van Kerkhoven weet er alles van en heeft er een mening over.

VASTE ONDERDELEN

Rob, Frank en Lise-marie brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten; er zijn pitches op de groentekist. Dit keer gaan we bomen over kerstbomen en vragen een bomenmakelaar, 25 jaar milieuopleiding en Smart City uw aandacht.

MUZIEK

TAAFTERE verzorgt met een prachtig optreden de muzikale omlijsting van de avond.

 

 

 

 

 

 

 

De toegang is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

 

Word vriend, volg ons op www.minc-denbosch.nl | facebook: @MiNCcafe
Word vriend, draag bij en laat uw waardering blijken door een steunbedrag over te maken.
Ga naar de vriendenpagina op www.minc-denbosch.nl en doneer snel en veilig via iDeal.
Word vriend, doe mee! MiNC wordt 100% door vrijwilligers uitgevoerd.
Er is altijd talent en inzet nodig voor redactie, communicatie en website. Interesse? info@minc-denbosch.nl

 

Tagged:

4 Comments

  1. furtdsolinopv

    Somebody necessarily lend a hand to make severely articles I would state. That is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual submit extraordinary. Magnificent process!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.