Word vriend!
News

MiNC-Café maandag 17 december

MiNC-Café maandag 17 december

Maandagavond 17 december a.s. bent u van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek. MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu.

GEEN NATTE VOETEN MEER

Hoe voorkomen wij overstromingen vanuit de Maas? Door dijken en rivierverruiming. Rivierverruiming verlaagt niet alleen de waterstand tijdens afvoerpieken, het biedt ook mooie kansen voor gebiedsontwikkeling en meer natuur. Is het allemaal nog wel nodig met het oog op de droogten? Ben van de Reek (coördinator hoogwaterbescherming bij de provincie Noord-Brabant) neemt ons mee in de wereld van hoogwaterbescherming en belicht gerealiseerde en nog te realiseren projecten langs de Maas en rond ‘s-Hertogenbosch.

MILJOENEN VOOR HET LOKALE GEMEENSCHAPSLEVEN

Miljoenen voor het lokale gemeenschapsleven? Waar komen deze vandaan? Is vererven hierop het antwoord? In een interview doet Jan de Rond uit de doeken hoe de Rotary met de ‘Lokale goede doelengids‘ deze gelden gaat ophalen voor lokale goede doelen.

VERDROGINGSBESTRIJDING AA EN MAAS

Bestuurder en portefeuillehouder verdrogingsbestrijding, hoogveenherstel, wijsherstel en beekherstel bij Aa en Maas Ernest de Groot spreekt u bij over de huidige stand van zaken. Wat kan Aa en Maas doen bij droogte die oogsten, de scheepvaart, de dijken en grondlagen bedreigt? Wateroverlast is veel zichtbaarder, maar droogte krijgt steeds meer aandacht en wordt onze grootste uitdaging.

GASWINNING IN BRABANT

Gaswinning in Waalwijk en Loon op Zand? Wat vinden de inwoners van de betrokken gemeenten in Brabant hiervan? Staan deze gaswinningsplannen niet haaks op de lokale en internationale klimaatdoelstellingen? De heer Peter Kodde van Milieudefensie zal een en ander uit de doeken doen. Hij werkt aan het dichtdraaien van de Groningse gaskraan en Nederland te laten afkicken van haar gasverslaving.

 

 

 

 

 

 

 

 

MUZIEK

De muziek wordt verzorgd door Ed Citroen, een veelzijdig poptroubadour. Het optreden van Ed Citroen schuurt langs alle hoeken van emoties met een lach en een traan, soms introspectief dan weer uitbundig met een meezinger om het leven te vieren in al zijn facetten. Dit optreden vormt de prachtige muzikale omlijsting van de avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASTE ONDERDELEN

Rob, Frank en Lise-marie brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten en nieuws uit de natuur. Ook zijn er weer pitches op de groentekist.

De toegang is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

VOOR IN DE AGENDA 2019

1 april • 1 juli • 9 september • 16 december

Facebook: @MiNCcafe
Word vriend, draag bij en laat uw waardering blijken door een steunbedrag over te maken.
Ga naar de vriendenpagina op www.minc-denbosch.nl en doneer snel en veilig via iDeal.
MiNC wordt 100% door vrijwilligers uitgevoerd.
Er is altijd talent en inzet nodig voor redactie, communicatie en website. Interesse? info@minc-denbosch.nl

 

Tagged:

4 Comments

  1. furtdsolinopv

    Somebody necessarily lend a hand to make severely articles I would state. That is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual submit extraordinary. Magnificent process!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.