Word vriend!
News

30% meer biodiversiteit op boerenland. Droom of doel?

30% meer biodiversiteit op boerenland. Droom of doel?

Tijdens het volgende MiNC café op maandag 16 december, zal Jochem Sloothaak ons meer vertellen over het project Partridge. De slogan: ‘met Partridge 30% meer biodiversiteit op boerenland‘, spreekt in ieder geval tot de verbeelding.

Maar is het niet te mooi om waar te zijn? Kom 16 december naar het MiNC café en oordeel zelf! Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Brabants Landschap werkt samen met organisaties uit Nederland, België, Duitsland, Schotland en Engeland aan het Interreg-project PARTRIDGE.

In tien voorbeeldgebieden, verspreid over de vijf deelnemende landen, worden betere leefomstandigheden gecreëerd voor akkernatuur, met de patrijs als boegbeeld.

Jochem Sloothaak is initiatiefnemer van het project en trekker van het Brabantse demonstratiegebied Oude Doorn.

Eén van de hoofddoelen is om 30 procent meer biodiversiteit te realiseren. Een belangrijk onderdeel is het uitwisselen van kennis met boeren, jagers, natuurbeschermers en beleidsmakers door heel Europa.

Zo werken we aan een natuurinclusieve landbouw. Het jaar 2019 was het 3de jaar van het project. In zijn presentatie tijdens het MiNC café, kan Jochem een voorzichtige balans opmaken over deze eerste jaren.

Een heuse primeur! Komt allen!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,