Word vriend!
News

MiNC Café 12 juni: Een eigen bos…en de Kitzeln Band

MiNC Café 12 juni: Een eigen bos…en de Kitzeln Band

Maandagavond 12 juni is het MiNC café in de Verkadefabriek! We hebben inspirerende gastsprekers en voor de afwisseling jiddische muziek. 

Droomt u weleens over een eigen bos? 

Deze avond krijgt u onder andere meer te horen over de waarde van bos en hoe u van deze droom realiteit kan maken.

Daarnaast is een club daadkrachtige jongeren onze gast; de Young Changemakers Den Bosch. Wilt u meer weten ?

De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom !

HET PROGRAMMA

NIEUWS UIT DE NATUUR / Rob de Vrind

Na een nat en koud voorjaar ziet het er ondertussen groen en fris uit. De zon laat zich eindelijk vaker zien en Rob weet ondertussen vast waar we in de natuur moeten zijn om bijzonderheden te spotten. 

DE WAARDE VAN BOS / Pascal Peterman en kansen om je eigen bos te realiseren

PROVINCIE BRABANT / Robin van Dijk

Altijd al gedroomd van een eigen bos? Pascal Peterman, adviseur natuurontwikkeling, vertelt op enthousiasmerende wijze over het nut van bos voor de natuurontwikkeling en voor de mens. In de presentatie wordt ook stilgestaan bij de ambities voor nieuw bos inNederland en in het bijzonder Brabant. Hoe kan je zelf aan de slag gaan met je eigen (voedsel)bosontwikkeling. 

Robin van Dijk van de provincie Brabant geeft een toelichting welke mogelijkheden voor (riante financiële) ondersteuning er zijn in Brabant.

SAM VAN BEEK

Hij is maker van de faunatoren, heeft een prijs gewonnen met een tweedehandshoutmarkt, is oprichter van Greenoffice, en escapebox begeleider. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Sam van Beek is er mee bezig, deze inspirerende initiatorkomt op het MiNC podium om meer te vertellen over zijn activiteiten.

YOUNG CHANGEMAKERS / Nick den Bol

The Young Changemakers; een netwerk van creatieve, vastberaden en daadkrachtige jongeren die aan de slag gaan met urban challenges uit de regio. Ze zetten zich in voor een duurzaam ’s-Hertogenbosch in 2050. Een van de ideeën van de Young Changemakers is een “zwembad” in de DiezeNick den Bol komt ons vertellen waarom dit zwembad er moet komen en wat er zo bijzonder aan is. 

OP DE GROENTEKIST

Judith Mingers start positieve acties die leiden tot gedragsverandering over het milieubij de consument. Met “Wasted about Waste” mobiliseert ze mensen om mee te helpen, en vanavond komt ze ons enthousiasmeren. Wie gaat haar helpen ?  

MUZIEK

Kitzeln Band, een vierkoppig ensemble, komt ons verrassen met Klezmer muziek met een vleugje Jazz. Klezmer is de jiddische feest-en dansmuziek veelal gespeeld op bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Onze huis talent, Christian Scheres, heeft wederom een nieuwe invulling gegeven aan het MiNC lied.

Wij zien u graag bij MiNC!

Komende MiNC data voor in uw agenda : 
18 september – zonder water geen later
11 december – o.a. Prof.dr. M.P.Berg Hoogleraar bodemfauna en natuurlijk ecosysteem dynamiek
                          Boswachter Frans Kapteijns
                          Bio ArtLab Eindhoven – Jalila Essaïdi
                          Muziek van Cherry Hayes