Word vriend!
News

MiNC 11 december: De onzichtbare wereld van de bodemfauna

MiNC 11 december:  De onzichtbare wereld van de bodemfauna

Maandagavond 11 december is het weer tijd voor het MiNCcafé ! We hebben deze keer een tweetal fantastische gastsprekers die ons meer gaan vertellen over aardse zaken en het bestaan van springstaarten. Cherry Hayes komt na het succes van haar eerste muzikale optreden ons podium nogmaals betreden. Ze is ondertussen een aantal singles verder en ook op Spotify vindbaar.  En als afsluiter gaat TedX presentatie talent; Duncan Buisman met u het gesprek aan, hij wil duurzame uitdagingen kleiner maken. De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom !

HET PROGRAMMA:

Nieuws uit de natuur/Rob de Vrind

De orchideeën in de Moerputten zijn ondertussen klaar voor de winter en hebben plaats gemaakt voor de diverse funghi en de ontwikkeling van mycelium. Het is nat genoeg. Heb jij ze ook gespot Rob, weet jij waar de zeldzame exemplaren te vinden zijn?

DE ONZICHTBARE WERELD VAN DE BODEMFAUNA – Dr. Prof. M.Berg

Bodemfauna, wat is dat eigenlijk? Wat doen die dieren eigenlijk in de bodem en waarom zijn ze dan zo belangrijk? En hoe kunnen we zorgen voor een hoge soortenrijkdom aan bodemdieren? Als je het antwoord op deze vragen wilt horen kom dan naar de presentatie van Matty Berg, Hoogleraar Bodemfauna aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Aan de hand van veel voorbeelden zal hij de donkere, wondere wereld van bodemdieren voor je zichtbaar maken.

HET BOS – Frans Kapteijns

Frans Kapteijns, twitterende boswachter met meer dan 14.000 volgers, bekend van het beantwoorden van lezers vragen bij Omroep Brabant en bosbadcoach komt 11 december naar het milieucafé in Den Bosch. Frans vertelt deze avond over “landschap lezen” en hij beantwoordt graag vragen uit de zaal. In het verhaal komen de mooiste plekjes in de Brabantse natuur aan bod. Hij laat ons ervaren hoe het landschap is ontstaan, wat kenmerkend is voor het gebied, hoe het aan zijn naam is gekomen en

ontrafelt zo de geschiedenis van de plek. Frans zal natuurlijk ook wat vertellen over zijn grote liefde de Oisterwijkse vennen, de helende werking van de natuur en over de natuur die zelf ook geheeld moet worden.

DUURZAME KANSMAKERS-Duncan Buisman

Als een Duurzame Kansmaker zet Duncan zich in voor het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het creëren van mogelijkheden voor positieve verandering in de samenleving. Met zijn expertise en ervaring op het gebied van projectmanagement en conceptontwikkeling, streeft hij ernaar anderen te inspireren en te informeren over duurzame oplossingen.‘’We hebben de verantwoordelijkheid om toekomstige generaties een gelijke kans te geven. Samen kunnen we namelijk werken aan een meer duurzame toekomst voor iedereen’’. Maar waar begin je? Hoe betrek je medewerkers bij een duurzame strategie? En hoe kunnen zij zelf echt impact maken? Met veel enthousiasme, bevlogenheid en persoonlijke voorbeelden zet Duncan het publiek aan tot actie. Hij vertelt hoe we commerciële methodes voor succes ook kunnen gebruiken om onze duurzame ambities te realiseren. Aan het eind van zijn presentatie zet iedereen een eerste stap richting de duurzame toekomst.

MUZIEK

Cherry Hayes heeft na haar vorige optreden bij MiNC een aantal singles uitgebracht en is nu ook op Spotify te vinden. Haar muziekis zacht en vrouwelijk, maar ook nuchter en stoer. Gewapend met gitaar en microfoon, voelt ze zich duidelijk op haar gemak op het podium, ze is een neo singer/songwriter en vertelt met haar persoonlijke lyrics verhalen over liefde, gedragen door zoete melodiëen.

PRESENTATOREN: 
Frank Finkers en Rob de Vrind zijn onze presentatoren

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert stichting MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een MiNC-café komen diverse duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld door amusement.

Komende MiNC data voor in uw agenda :

2024: 11 maart -10 juni – 30 september – 9 december

Tagged: , , , , , , , , , ,