Word vriend!
News

MiNC café 26 september: Landschap, humor en beestjes

MiNC café 26 september: Landschap, humor en beestjes

Maandagavond 26 september is het MiNC café weer in de Verkadefabriek ! Samen met onze gastsprekers verzorgen we een mooi avondprogramma, en brengen we u weer op de hoogte van zaken op het gebied van; Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Actueler kan het niet zijn. De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom!

HET PROGRAMMA

De sprekers

NIEUWS UIT DE NATUUR

Nieuws uit de Natuur, het vaste item van onze Rob de Vrind. Want zoals altijd is er veel gaande in onze Bossche omgeving. Wij zijn al nieuwsgierig wat heeft Rob deze keer te melden?

SPARRENBURGBOS

Het Sparrenburgbos in Rosmalen, een gebied van 70 hectare gelegen tussen de Oude Baan-Oost en de A59, heeft een nieuwe eigenaar; Merwestreek Bouw en Ontwikkeling. Bewoners maken zich zorgen over de ontwikkelingen van meer woningen dan het bestemmingsplan op dit moment toelaat. Jeroen van Lente brengt ons op de hoogte.  

Het Sparrenburgbos

BIJZONDERE INSECTEN IN BRABANT

Insecten zijn veel in het nieuws, temeer omdat hun aantallen drastisch achteruit lopen. Maar wat weten wij nu van insecten? Hoe zien ze eruit, hoe leven ze, en wat is hun rol in de natuur en de samenleving?
Marc Heymans heeft hiervan zijn tweede natuur gemaakt en komt met prachtige foto’s en bijzondere verhalen een inkijkje geven in hun wereld.

Marc Heymans brengt de wereld van insecten heel dichtbij

GIOVANNI’S HUMOR

Giovanni Callaars Winnaar in 2020 van de Talent Pub “The Funniest Festival Ever!” zal ons verrassen door middel van een komische noot. Giovanni is student artiest op het Koning Willem I College. Humor is heel belangrijk en een beetje extra lachen kunnen we momenteel allemaal erg goed gebruiken. Laat ons lachen, Giovanni! 

BRABANTS LANDSCHAP

Brabants Landschap beheert veel natuur, landgoederen en monumenten in Brabant. Joris Hogenboom, directeur van het Brabants Landschap, vertelt over het veelomvattende werk en hoe zijn organisatie omgaat met de grote uitdagingen op het gebied van de bescherming van de natuur en de transitie van de landbouw. Natuurlijk komt de ontwikkeling van buitenmuseum Oud-Herlaer ook aan bod!

MUZIEK: door Jazz’n Breakfast

Onze huisband; Jazz ’n Breakfast zal deze avond een aantal keren optreden. Zangeres Christian Scheres wordt begeleid door pianist Frank van Duijvenvoorde, bassist André Wagener, drummer Jan Burmanje en bugelspeler Joris van der Loo.

Jazz ’n Breakfast

Zoals altijd zijn Frank Finkers en Rob de Vrind onze presentatoren en zal Marc Huijbregts waar nodig voor vragen vanuit de zaal tussen het publiek te vinden zijn. 

Wij verheugen ons erop u weer te verwelkomen in het MiNC café!

Marc Huijbregts
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,