Word vriend!
News

MiNC 11 maart: Filosoferen naast Bossche bossen en biodiversiteit

MiNC 11 maart: Filosoferen naast Bossche bossen en biodiversiteit

Maandagavond 11 maart is het weer tijd voor MiNC in de Verkadefabriek! We gaan het deze avond hebben over bossen; buurtvoedselbossen in de regio, en het Sparrenburgbos. Is er daarnaast nog ruimte voor een “Bosch” bos ? De gemeente ’s-Hertogenbosch laat zien waar, en of er nog bos past in de stad en op welke wijze de biodiversiteit verbeterd gaat worden aan de hand van de zogenaamde gebiedspaspoorten. Allicht biedt de duurzame filosofische blik van de grote denkers van nu, u op deze avond een beter perspectief op de toekomst. Nieuwsgierig naar dit interactieve gesprek, een echte bosfanaat, of andere groene interesses? De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom !

HET PROGRAMMA

Nieuws uit de natuur – Rob de Vrind

We hebben een kletsnatte periode gehad met nogal wisselend weer, wat heeft dat voor invloed gehad op de natuur in regio ? Heb je ook duurzame kleding tips Rob,.. want regenjas en laarzen zijn tegenwoordig onmisbaar als je een beetje droog wilt blijven in het buitengebied. Daarnaast meer over de standsdelta.

Buurtvoedselbossen ook geworteld in Den Bosch – John Vermeer, Monique Westerlaken, Tom in ’t Veld

Buurtvoedselbossen groeien als kool in Brabant. Er zijn er al meer dan twintig. John Vermeer (aanjager voedselbosbeweging) presenteert wat een buurtvoedselbos is, waarom je er blij mee bent en waarom je er blij van wordt. Twee Bossche buurtvoedselbossers, Monique Westerlaken (Woest/De GrooteWielen) en Tom in ’t Veld (Haverleij/Engelenmeer), vertellen over hoe zij een initiatief gestart zijn. Wat zijn de plannen voor de komende jaren en wat zijn de mogelijkheden voor jou om deze mooie groene, sociale en hoopvolle ontwikkeling te steunen?

Over gebiedspaspoorten en de biodiversiteit in ‘s-HertogenboschGemeente Den Bosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft ‘Gebiedspaspoorten; groen en klimaatbestendig’ opgesteld. Voor stad en land is de ambitie geformuleerd voor klimaatadaptatie, groen en biodiversiteit. De gemeente vertelt over een toelichting op de ‘stad als spons’, de ‘3-3-30’ richtlijn voor groen en de wijze waarop de biodiversiteit kan worden verbeterd. Deze ambitie past in de doelstelling om samen verder te werken aan een leefbare, mooie en groene gemeente.

Filosofie van Duurzaamheid – Ingeborg van den Bold

Filosofen stellen graag vragen. Hoe verhouden wij ons als mensen tot de natuur? Hoe hangen mensbeeld en natuurvisie met elkaar samen? Wat heeft natuurbeleving te maken met moraliteit? En waarom zouden wij eigenlijk duurzaam willen leven? Ingeborg van den Bold, filosoof, arts niet-praktiserend en oprichter van Bold filosofische praktijk, gaat met ons in gesprek over de filosofie van duurzaamheid. Zij laat zien tot welke antwoorden filosofen in de loop der tijd zijn gekomen op vragen die ons nu bezig houden. Ondertussen zullen we onderzoeken wat deze filosofen ons vandaag te zeggen hebben voor de dag van morgen.

De Groentekist: “Stem van het bos” – Jeroen van Lente

Jeroen van Lente komt ons op de hoogte brengen van de ontwikkelingen rondom het Sparrenburgbos. Op de groentekist verteld hij meer over de ambitieuze crowdfundings actie van bewonersgroep “Stem van het Bos” Ze willen met het opgehaalde bedrag 67,5 hectare bos aankopen om te behouden. Helpt u ook mee ?

Muziek – Romantica

De muziek wordt deze avond verzorgt door gelegenheidstrio; zangeres Hanneke Glaudemans, onze eigen huiszangeres zangeres Christian Scheres en gitarist Marc van de Ven. Samen brengen ze zelf geschreven soms naar romantiek neigende composities.

Presentatoren – Frank Finkers en Rob de Vrind

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert stichting MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een MiNC-café komen diverse duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld door amusement.

Komende MiNC data voor in uw agenda :

10 juni – 30 september – 9 december

Tagged: , , , , , , , , ,