Word vriend!
News

MiNC café 9 september: wolven en insecten in gasloze wijken

MiNC café 9 september:   wolven en insecten in gasloze wijken

Maandagavond 9 september a.s. bent u van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek. MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid, innovatie en milieu. Zie ook de berichtgeving in het Brabants Dagblad.

WOLVEN IN BRABANT

Wolven in Brabant? Na 150 jaar is de wolf weer terug in Nederland. En met succes, want de eerste welpen zijn inmiddels geboren op de Veluwe. De komst van de wolf gaat niet geruisloos. Het levert discussies op waarbij feiten, meningen en emoties vaak door elkaar lopen. Maar hoe zit het nu precies met de komst van wolven en welke risico’s brengt dit met zich mee? Komt de wolf ook naar Brabant?  De heer Johan Mees is bekend als stadsecoloog en ook verbonden aan Wolven In Nederland. Tijdens zijn presentatie gaat hij in op herkenning, leefwijze en verspreiding van wolven en hoe we ons daarop kunnen voorbereiden. Spannend!

De Bossche stadsecoloog Johan Mees

10.000 HECTARE NIEUWE NATUUR IN BRABANT

Het Groen ontwikkelfonds staat voor de uitdagende opgave om voor 2027 10.000 hectare nieuwe natuur in Brabant te realiseren. Mevrouw Mary Fiers, directeur van het Groen Ontwikkelfonds Brabant, laat zien dat in Brabant hard aan de weg getimmerd wordt om de opgave te realiseren. Daarvoor is gekozen voor een nieuwe flexibele aanpak die verrassende combinaties oplevert. Denk aan de realisatie van natuur met zorg, met voedselproductie, voedselbossen, met recreatie, maar ook met energieopwekking. Het groen ontwikkelfonds kan geld, grond en goede adviezen geven aan iedereen die bij wil dragen aan het realiseren van het natuurnetwerk. Misschien is natuurrealisatie ook wat voor u?

Mary Fiers, directeur van het Groen Ontwikkelfonds Brabant

INSECTEN IN EN ROND ‘S-HERTOGENBOSCH

Insecten zijn veel in het nieuws, temeer omdat hun aantallen drastisch achteruit lopen. Maar wat weten wij nu van insecten? Behalve vliegen, wespen en bijen, hoe zien zij eruit, waar leven ze? Kortom, hoe ziet de wereld eruit vanuit insecten-perspectief. De heer Marc Heymans heeft hier zijn grote hobby van gemaakt en komt met passie en prachtige foto’s u een inkijkje geven in de wereld van de insecten in en om ‘s-Hertogenbosch!

Een zandloopkever (foto Marc Heymans)

BOSSCHE WIJKEN GASLOOS

De gemeente ‘s-Hertogenbosch gaat starten met aardgasvrije wijken in de stad. Voor nu betreft het de wijken Sparrenburg, het Zand, de Buitenpepers, Zuid en Hintham Zuid. Een enorme uitdaging. De heer Michael Urlings, projectleider aardgasvrije wijken van de gemeente, komt ons alles vertellen over de (on)mogelijkheden, aanpak, communicatie en vele andere zaken die hierbij komen kijken. Een onderwerp met en voor de toekomst!

Michael Urlings, projectleider aardgasloze wijken bij gemeente ’s Hertogenbosch

VASTE ONDERDELEN 

Rob, Frank en Lise-Marie brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten en nieuws uit de natuur. Er is nog ruimte voor uw pitches op de groentekist. U kunt u daarvoor aanmelden bij redactie@minc-denbosch.nl

MUZIEK

De muziek wordt verzorgd door jong toptalent zangeres Morena Brouwers (wil je een voorproefje? Check Morena’s Youtube-kanaal). Voor de trouwe bezoeker een bekende. Wij zijn zeer verheugd dat zij de prachtige muzikale omlijsting van de avond wil verzorgen!

Zangeres Morena Brouwers

VOOR IN DE AGENDA

Vanzelfsprekend bent u ook welkom op de volgende MiNC avond op 16 december a.s. U wordt hiervan natuurlijk op de hoogte gebracht.

De toegang is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een MiNC-café komen diverse duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld door amusement.

Op de hoogte blijven van MiNC en de MiNC café’s? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,