Word vriend!
News

MiNC Café 13 juni: Verdroging

MiNC Café 13 juni: Verdroging

Maandagavond 13 juni zijn we er weer klaar voor. We hebben een mooi programma met boeiende en actuele onderwerpen. We hopen dat u er bij bent ! De zaal gaat open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom.

HET PROGRAMMA

De sprekers van de avond

HET KLIMAAT IN DE STAD

Hete zomers en extreme neerslag: hoe past ’s-Hertogenbosch zich aan, aan een veranderend klimaat? Het klimaat verandert, met meer extreme weersituaties tot gevolg. Droge en hete zomers. Extreme buien en wateroverlast. Kinie Lont, adviseur water en klimaatadaptatie van de gemeente zal vertellen over wat dit betekent voor de gemeente ’s-Hertogenbosch. En wat wordt gedaan om de gemeente leefbaar te houden in een veranderend klimaat.

DUURZAAM BOUWEN? HOE DAN?

Duurzaam bouwen toekomstmuziek? Welnee! Deze Bosschenaren, Louis van den HeuvelJoeri de Bekker en Greta Venema, vertellen hoe zij zelf aan de slag zijn gegaan. Zij hebben hun eigen groene woondroom mogen realiseren aan de Oosterplas en op Landgoed de Wamberg in Berlicum.

ECOLOGISCH VERPACHTEN AAN BOEREN

Franke Remerie, oprichter en bestuursvoorzitter, vertelt over coöperatie Land van Ons die voor en door burgers wordt gerund en zich inzet voor herstel van biodiversiteit en landschapskwaliteit van onze landbouwgronden. Samenwerking met boeren, korte ketens, en community ’s zijn een paar van de onderwerpen die aan bod komen.
U hoort hoe ook u landbouwgrond kunt kopen en daardoor kunt meehelpen om de transitie naar duurzame landbouw te versnellen. Franke vertelt ons hoe dit systeem werkt.

Land van Ons

CONCIOUS ACADEMY / RESTAURANT LEEFGOED

Op landgoed Coudewater in Berlicum bevindt zich de Concious Academy. Ze houden zich bezig met wonen, werken en leren in een nieuw tijdperk. Concious Aacemy is de poort naar een bewuste samenleving. Restaurant Leefgoed maakt onderdeel uit van het geheel, en als enige restaurant van ’s-Hertogenbosch koken zij volledig vegetarisch en veganistisch. Joris Swinkels komt ons meer vertellen over de Academy.

Restaurant Leefgoed op landgoed Coudewater

DE GROENTEKIST

Ons inspirerende kleine podium waarop iemand 2 minuten krijgt om zijn of haar verhaal te komen vertellen.

MUZIEK: JAZZ ‘N BREAKFAST

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door onze huisband: Jazz ’n Breakfast. Zangeres Christian Scheres wordt begeleid door pianist Frank van Duijvenvoorde, bassist André Wagener, drummer Jan Burmanje en bugelspeler Joris van der Loo. Op deze avond zult u ze nog een aantal keren zien optreden.

MiNC’s huisband Jazz ’n Breakfast

DUURZAAM BOUW

Frank Finkers is onze presentator en Marc Huijbregts zal waar nodig voor vragen vanuit de zaal tussen het publiek te vinden zijn. 

Wij verheugen ons erop u te verwelkomen in onze live MiNC!

EN? HOE DAN?