Word vriend!
News

Nieuwe filmbeelden van wolvenwelpen op de Veluwe

Amper een week voordat de Bossche ecoloog Johan Mees op maandag 9 september tijdens het MiNC café komt vertellen over wolven in Nederland, zijn prachtige nieuwe beelden opgedoken van de wolvenwelpen op de Veluwe. De welpen werden eerder al in juni gefilmd met een wildcam, maar natuurfilmer Patrick van Es wist de jonge dieren veel scherper en langer vast te leggen.

Het samenwerkingsverband ‘Wolven in Nederland’, waarbij onze spreker Johan Mees is aangesloten, vertelde aan Omroep Gelderland dat dit de eerste roedel wolven in de Benelux is, sinds 200 jaar!

Onder andere het Algemeen Dagblad, NU.nl en Omroep Gelderland besteedden al aandacht aan dit nieuwe beeldmateriaal.

N.B. op de foto bij de aankondiging van dit bericht zijn niet de wolven op de Veluwe te zien, maar wolvenwelpen bij Sedge Lake, Wisconsin, USA.
(Bron: Wikimedia Commons; auteur:
Murray Foubister)

De toegang tot het MiNC café van maandag 9 september is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een MiNC-café komen diverse duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld door amusement.

Op de hoogte blijven van MiNC en de MiNC café’s? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,