Word vriend!
News

MINC-CAFÉ gaat weer live op 5 juli

MINC-CAFÉ gaat weer live op 5 juli

Nota bene: onderaan dit artikel de juiste link voor online toegang tot het MiNC-café!

We mogen weer: MiNC gaat LIVE! In onze vertrouwde Verkadefabriek organiseren wij op maandag 5 juli a.s. ons MiNC-café. De zaal gaat open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom.

HET PROGRAMMA
We hebben een interessant programma, zoals u dat van ons gewend bent.
Terwijl u de zaal inloopt, wordt u verwelkomd door muzikant Tom Hartman. Na de opening van de avond brengt Rob de Vrind u het laatste Nieuws uit de Natuur.

TRANSITIE NAAR EEN DUURZAME SAMENLEVING?
Erik Lathouwers, schrijver van het boek Optie Samenleving, probeert een antwoord te geven op de vraag: hoe kunnen we met elkaar een balans vinden in het spanningsveld tussen korte- en langetermijnkeuzes en daarmee een transitie richting een gezonde, liefdevolle en duurzame samenleving realiseren?

ONE WORLD CITIZENS
Monique van Dam vertegenwoordigt samen met een aantal jongeren de organisatie One World Citizens. In deze organisatie werken jongeren lokaal en internationaal (online) samen aan een duurzame samenleving en wereld. Ze delen ideeën voor verandering en helpen elkaar de ideeën uit te werken tot lokale projecten of start-ups.
In Den Bosch werken zij met de Portobello club, Duurzaam Netwerk, AVANS, Koning Willem I college en HAS, samen aan de Duurzaam ’s-Hertogenbosch beweging 2021-2050. Hoe ze dit doen, tonen zij tijdens hun presentatie met de uitnodiging naar de MiNC-community om mee te doen!

One World Citiziens

DUURZAAM NETWERK
Na een korte pauze en muziek, hebben wij een presentatie op de Groentekist, onder andere over de asfaltcentrale in onze stad, gevolgd door een presentatie van Raoul BeckersNetwerk Duurzaam ’s-Hertogenbosch, over het Duurzaam Netwerk dat in onze gemeente van start is gegaan. Een samenwerkingsverband van een aantal mensen uit het bedrijfsleven, instellingen, scholen en gemeente, met als doel om een nieuw ‘ecosysteem’ in onze gemeente te creëren.
 
MUZIEK
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door opkomend muzikaal talent Tom Hartman.

Tijdens de pauze wordt uw bestelling opgenomen. U kunt dus niet naar het restaurant lopen om uw drankje te halen. Na afloop kunt u wel op het terras gaan zitten of binnen in het restaurant. U dient hiervoor wel te reserveren en dit kan met maximaal vier personen, tenzij de coronaregels weer versoepeld worden.

Ons MiNC-café is ook online bij te wonen voor diegenen die de avond liever thuis blijven: deze link leidt naar de uitzending via Vimeo.

Geen nieuwsbrief ontvangen? Geen nood! Stuur een bericht naar info@minc-denbosch.nl om je aan te melden voor de nieuwsbrief.
 
Wij verheugen ons erop u weer te verwelkomen in onze live MiNC!

MiNC staat voor Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. Onder de naam MiNC-café organiseert MiNC viermaal per jaar een laagdrempelig debatpodium in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een MiNC-café komen diverse duurzaamheids- en milieu-onderwerpen aan bod, afgewisseld door amusement.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,