Word vriend!
News

MiNC café 12 december: Benutting van het Weer

MiNC café 12 december: Benutting van het Weer

Maandagavond 12 december is het MiNC café weer in de Verkadefabriek ! Samen met onze gastsprekers verzorgen we een mooi avondprogramma, en brengen we u weer op de hoogte van zaken op het gebied van; Milieu, innovatie, Natuur en Creativiteit. De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom !

HET PROGRAMMA

KAMELEON SOLAR
Zonnepanelen als bouwelement, als kunstwerk, als nieuw medium. Kevin Verpaalen, CEO van Kameleon Solar, verteld hoe gekleurde design zonnepanelen de energietransitie kunnen versnellen zonder afbreuk te doen aan de esthetische waarde van onze omgeving. Een toekomst waar elk oppervlak onopgemerkt energie kan opwekken is volgens hem een mogelijkheid, maar zo’n toekomst vraagt dat wij ook anders gaan nadenken over de eisen die wij aan onze energiebronnen en gebouwen stellen.

THE WEATHERMAKERS
Het idee is simpel: herstel van de watercyclus en daarmee zorgdragen voor voldoende neerslag.  Een weermakend effect, vandaar de naam van het bedrijf “The Weather Makers”, een bedrijf uit Den Bosch, richt zich op grootschalige ecosysteemregeneratie. Het bedrijf is bekend van hun missie om de Sinaï-woestijn in Egypte te vergroenen, maar past de opgebouwde kennis nu ook toe in Nederland. Één van de Nederlandse initiatieven is de ontwikkeling van de Henriëttewaard, tussen Engelen en Maaspoort. Pieter van Hout,projectleider bij The Weather Makers  vertelt over de missie en werkwijze van het bedrijf.

MEER BOMEN.NU
MeerBomenNu verzamelt jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug. Ze planten bomen om de klimaatverandering te vertragen. Stijn Mertens laat zien hoe ze te werk gaan en hoopt zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om hieraan mee te helpen, want iedereen kan meedoen met de MeerBomenNu campagne. Geplande acties in de omgeving van Den Bosch staan in de bomenplanner.

MUZIEK
Onze huisband; Jazz ’n Breakfast en gastzangeres Cherry Hayes verzorgen de muziek van deze avond. Christian Scheres verzorgt een warm welkom met het MiNC lied. Daarna is Cherry Hayes aan de beurt, zij is een neo singer/songwriter en vertelt met haar persoonlijke lyrics verhalen over liefde, gedragen door zoete melodiëen. Haar muziek is zacht en vrouwelijk, maar ook nuchter en stoer. Gewapend met gitaar en microfoon, voelt ze zich duidelijk op haar gemak op het podium.

Cherry Hayes

Wij verheugen ons erop u te verwelkomen in onze live MiNC!

Tagged: , , , , , , , , , ,