Word vriend!
News

MiNC Café 13 maart: Van Boschgaard tot Kloosterpad

MiNC Café 13 maart: Van Boschgaard tot Kloosterpad

Maandagavond 13 maart is het MiNC café in de Verkadefabriek! Samen met onze gastsprekers en muziek zorgen we voor een inspirerend en avondvullend programma. Na deze MiNC weet u waarom de koning in Den Bosch was en maakt u kennis met de nieuwe wandelroute van 330 kilometer langs de Brabantse kloosters. De clubzaal is open vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. U bent van harte welkom !

HET PROGRAMMA


Nieuws uit de natuur 
Rob start het programma en neemt ons mee op zijn avontuur in de regio, welke bijzonderheden heeft hij ontdekt en zijn er al signalen van de lente te bespeuren?  

VN / Jongerenvertegenwoordiger Kiki Ritmeijer
De 18-jarige Kiki Ritmeijer uit Empel is de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling. Na het Rodenborchcollege in Rosmalen te hebben afgerond, studeert ze nu politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. De komende twee jaar verzamelt ze ideeën van jongeren over duurzaamheid en zal deze inbrengen op (inter)nationale conferenties en top overleggen.

VAN GOGH ACADEMIE / Ronald Kramps ; Van idee naar creatie 
Ronald Kramps is gebiedsmanager van het Van Gogh Nationaal Park. Hij zet zich onder andere met de deelnemers van de Van Gogh Academie in voor een groene en leefbare omgeving. Wil je meer weten over de werkwijze waarin het landschap, verbeeldingskracht en passie voor de natuur centraal staan? Ben je ook nieuwsgierig wat voor vernieuwende ideeën er in drie jaar tijd voorbij zijn gekomen en waar en hoe het initiatiefnemers is het gelukt om Brabant blijvend mooier te maken? Kortom interessant voor iedereen die inspiratie wil opdoen of aan slag wil met zijn of haar eigen creatieve groene ideeën. 

ONS KLOOSTERPAD / Olga Raaymakers
Ons Kloosterpad is een wandelroute van 330 kilometer, die je in vijftien etappes langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant leidt. Ook langs Den Bosch. Olga Raaymakers vertelt over de totstandkoming van het pad, de bijzonderheden onderweg, en laat je kennis maken met het leven en werk van de Brabantse kloosterlingen, toen en nu. 

BOSCHGAARD / Jochem Kromhout
“Boschgaard” is het eerste bouwproject binnen de sociale huur waarbij het initiatief volledig in handen is van de toekomstige bewoners. De toekomstige huurders; de “Boschgaarders” hebben ism Zayaz, architectenbureau “Superuse Studios” uit Rotterdam ingeschakeld om hen te begeleiden in het bouwen met gebruikt bouwmateriaal op de locatie van voormalige kraakpand “de Patio” in Den Bosch. Zelfs de koning is hiernaar komen kijken, en Jochem Kromhout laat ons op 13 maart zien hoe ver het staat met de bouw en hoe het initiatief tot stand is gekomen.

MUZIEK

Deze avond zorgt TangoArte voor de muzikale invulling van het programma, Christian Scheres verzorgt een warm welkom met het op maat gemaakte en altijd actuele MiNC lied.

Wij zien u graag bij MiNC!

Komende MiNC data voor in uw agenda : 
12 juni – programma nog onbekend
18 september – programma nog onbekend
11 december – o.a. Prof.dr. M.P.Berg Hoogleraar bodemfauna en natuurlijk ecosysteem dynamiek 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,