Word vriend!
News

MiNC-Café 1 juli, een avond vol verrassingen

MiNC-Café 1 juli, een avond vol verrassingen

Maandagavond 1 juli a.s. bent u van harte welkom bij het MiNC-café in de Verkadefabriek. MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid, innovatie en milieu.

LET IT BEE

Ad Schoenmakers, een zeer ervaren imker, die meer dan honderd(!) bijenkasten beheert, komt vertellen over imkeren, koninginnenteelt en resistente bijen tegen de varroamijt. Ook vertelt hij over hoe je een goede omgeving kunt creëren voor bijen. Drie startende imkers, Mariëlle ter Schure, Rien Pijnenburg en Henk Brobbel, vertellen over hun ervaringen als beginnende imker. Waarom en hoe word je imker? Wat komt daar allemaal bij kijken? Kortom, een gonzend en prikkelend onderwerp!

LIGHTYEAR, DE E-CAR KAMPIOEN

De Lightyear one, de elektrische auto die zichzelf oplaadt middels ingebouwde zonnepanelen! Ontwikkeld door het jonge bedrijf Lightyear. De auto wordt op 25 juni aan de wereld getoond; op 1 juli te zien bij MiNC! De heer Jonne van Veggel komt uitvoerig vertellen wat Lightyear als organisatie zo bijzonder maakt. Natuurlijk zal hij met veel passie en trots de nieuwe Lightyear one presenteren.

designpresentatie Lightyear voor familie en vrienden met mockup en chassis van elektrische auto met zonnepanelen model Lightyear One

TEAM REMBRANDTS WERELDKAMPIOEN

Team Rembrandts is het studenten robotica-team van Fontys Hogeschool Mechatronica. Zij waren op 1 april te gast bij MiNC. Inmiddels zijn zij terug van de wereldkampioenschappen in Detroit, alwaar zij wereldkampioen zijn geworden! Enkele studenten komen verslag doen van de wedstrijden en deze prijswinnende robot aan u tonen.

JADS, KAMPIOEN IN DATA SCIENCE

JADS, ​The Jheronimus Academy of Data Science, is één van de nieuwe parels van Den Bosch. JADS is een universiteit waar researchers, studenten, start-ups, scale-ups en experts in data science samenwerken om de nieuwste en slimste oplossingen te ontwikkelen op velerlei terreinen. Mevrouw Angelique Penners, Algemeen directeur JADS, zal u bevlogen kunnen vertellen wat data science inhoudt, wat het belang hiervan is en waarom JADS zo belangrijk is voor de nabije toekomst. Niet alleen voor Den Bosch, maar voor de hele wereld.

COMPLEXE DATA EN PRECISIE-LANDBOUW

Precisielandbouw, een begrip dat niet meer weg te denken is uit de moderne landbouw. De heer Paul van Zoggel komt alles vertellen over de betekenis en het belang van het toegankelijk maken van data en meetgegevens voor (collectief) gebruik door agrarische bedrijven, toeleveranciers, verwerkende industrie en kennisinstellingen.

MUZIEK

De muziek wordt verzorgd door jong talent zanger/gitarist Tijn Luijben. Dit optreden vormt de prachtige muzikale omlijsting van de avond.

VASTE ONDERDELEN

Rob, Frank en Lise-Marie brengen u op de hoogte van de laatste actualiteiten en nieuws uit de natuur. Ook zijn er weer pitches op de groentekist, waaronder een klimaatspijbelaar.

De toegang is zoals altijd gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek. Het MiNC-café begint om 20:00 uur en eindigt rond 22:00 uur waarna u onder het genot van een drankje kunt napraten.

VOOR IN DE AGENDA 2019

De hiernavolgende MiNC is op 9 september en daarna op 16 december

Facebook: @MiNCcafe
Word vriend, draag bij en laat uw waardering blijken door een steunbedrag over te maken.
Ga naar de vriendenpagina op www.minc-denbosch.nl en doneer snel en veilig via iDeal.
MiNC wordt 100% door vrijwilligers uitgevoerd.
Er is altijd talent en inzet nodig voor redactie, communicatie en website. Interesse? info@minc-denbosch.nl

Tagged:

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *